joi, 6 mai 2010

Despre prietenie...


Știm să o prețuim? Ce este prietenia și cum trebuie să fie ințeleasă?
Este o problemă care ne macină pe majoritatea dintre noi.
Prietenia poate fi ințeleasă ca o unitate de sentimente, simpatii, idei comune sau mai puțin comune, de principii prin care se apropie două sau mai multe persoane.
Prietenia poate fi ințeleasă ca o profundă apropiere sufletească. Oricine dorește să aibă ”un prieten bun”, căruia să i se poată destăinui. Dar câți dintre noi îl poate asculta cu tot sufletul și poate chiar ajuta pe acel "timid"? Timiditatea este o infirmitate. De multe ori relația de prietenie dintre două sau mai multe persoane este luata in râs de către ceilalți. Este de ajuns o privire pentru ca sincerul sentiment de simpatie să incolțească. De ce nu știm cu toții să apreciem prietenia adevarată cu ochii sufletului și nu doar a fizicului? "Un om frumos este o bijuterie care în timp se uzează, iar un om bun este și rămâne veșnic o comoară."
De cine ne ascundem oare? De noi înșine. Oare ințelegem toți sensul cuvântului ”prietenie”? A fi prieten nu înseamnă numai distracție și bani. Asta în niciun caz nu este o prietenie! Azi tinerii sunt influențați de un curent de concepții din filme (cel mai des americane) sau reviste prin care prietenia este ințeleasă ca un amestec de îndrăzneală și nebunie.
Este dificil în viață sa fii singur, sa nu ai un prieten căruia să-i vorbești, să nu ai cu cine să-ți împarți bucuriile, să nu ai un umăr pe care să plângi atunci când ești la suferință. Este un dezastru să n-ai cu cine râde, să gandești, să meditezi.
Se spune că generația noastră este o generație fără limite, asta înseamnă că nu îi lipsește nimic, dar totuși îi lipsește ceva, esențialul: PRIETENIA. Ar trebui să ne dezvăluim gândurile acum când încă mai putem, să ne dorim să fim cu cineva cu care să ne înțelegem reciproc.
Zâmbetele noastre timide nu pot umple sufletul dornic de frumos, de fericire, de prietenie. Noi toți dorim și vrem să avem prieteni, dar nu toți prietenii sunt buni...
Acel prieten bun, care nu te lasă la greu, căci despre acest prieten vreau să vorbesc, cred că are multe calități ce trebuie amintite. Acest prieten bun este atent, știe să observe când ți-e greu, este acolo unde și când ai nevoie. Este iubitor, știe să mângâie, știe să se comporte frumos, are capacitatea să iubescă necondiționat, acest prieten nu va avea despre sine o părere mai bună, ci este egalul tău, acest bun prieten va avea întotdeauna ușa deschisă și va fi gata să te primească cu dragoste...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu